En fridfull jul

Så var vi hemma igen. Vi har haft en så lugn och skön jul. Julafton och dagarna omkring firades på Gräddö i Stockholms skärgård med en ständigt sprakande brasa, mycket mat och alla härliga och varmhjärtade släktingar. Sienna fick vara med och hugga julgranen, vi har åkt spark och kälke och tittat mycket på film. Båda flickorna blev exalterade över tomten och alla julklappar, och Flora hann till och med med att öppna några av mina redan tidigare på dagen :) Sen sov vi några nätter hemma hos min mamma och passade då på att gå och se Cheri på Dramaten och spendera några timmar på Junibacken tillsammans med resten av Stockholms barnfamiljer!
Men nu har vi en veckas ledighet kvar här hemma innan det är dags att återgå till vardagen. Och imorgon ska det nya året firas in!
.
 
Är det kanske tomten som kommer där borta?

God jul!

Imorgon åker vi till stora, tjocka släkten för att fira jul!
Det kommer bli dagar med mat, dans kring julgranen, spelkvällar, pulkaåkning och en massa slappande. Jag vill därför önska Er alla en riktigt god jul! 

Adventskalender

Här kommer lite bilder på min adventskalender som jag gjorde förra året. Det är små julstrumpor som jag sytt av vitt filttyg och dekorerat med fint pynt. I dessa lägger vi chokladbitar till flickorna som de får varje dag. Men på deras sängar hänger det också större julstrumpor och i dessa lägger vi ett paket till varje advent. Vi tycker det blir så mycket småsaker att ge dem ett paket varje dag, så vi köper hellre något lite större som de får på söndagarna under december.
.
 
 
 

Hemligt projekt

Eftersom jag håller på med mitt hemliga projekt bjuder jag idag på lite bilder på vårt fina kök. Spröjsen har sedan bilderna togs målats vita, men i övrigt är det sig likt! Köket var verkligen en av de saker vi föll för när vi valde det här huset. Lika underbart i julskrud som på sommaren när man bara kan kliva rakt ut i trädgården.
.
 
 
 
 
 
 

Tipp tapp...

Så var de sista julklapparna inslagna. Fem dagar kvar till jul och bara några småsaker kvar att fixa med. Julen firas på landet i skärgården i år. En riktig storjul blir det med både min och makens familj tillsammans. Vi har som tradition här hemma att till julfrukosten serveras alltid tomtegröt och chokladbollar, så det blir till att rulla chokladbollar här någon dag snart innan vi åker att ta med. Det kanske blir något att hitta på när jag hämtat flickorna i eftermiddag!
.
 

Prinsesskronor

Den enda fördelen med att vara förkyld är att man får mycket tid till pyssel. Varsin prinsesskrona till flickorna blev det denna morgon. Fattas bara ett band att sätta under hakan, så det får jag införskaffa. Nu har jag ett nytt, större projekt på gång som jag ska sätta igång med. Vad det är får ni se när det är färdigt!
.

Överraskning!

Den här synen väntade flickorna när de kom hem från förskolan idag.
.
 
 
När får man presenter sådär mitt i vardagen? Vi hade en del grejer som flickorna behövde, såsom vantar och hårspännen, och då tänkte jag att det här var ett roligare sätt att ge dem det på. Och så fick de varsin sagobok också :) Jag möttes av två par riktigt stora ögon i dörren när de kom hem, kan jag säga! Och strålande lyckliga var de!

Förmiddagsfika

En vecka kvar till jul och jag firar med varm choklad med grädde och skinksmörgåsar. Efteråt blev det julklappsinslagning till P4:s julmusik. Än har jag några paket kvar att slå in, men jag tycker att det är kul att dra ut lite på det. Snart ska flickorna hämtas från förskolan. Jag är dunderförkyld idag så det blir nog en lugnare aktivitet med dem när vi kommer hem.
.

December

Så tänkte även jag försöka mig på detta underbara sätt att kommunicera med andra pysselfantaster och utbyta idéer och inspiration. Det känns kul att få sätta igång!

Jag börjar med att visa några av helgens inköp så här i jultider. Vi tog en tur till butiken Västra Strö 39 för att titta lite och därifrån kommer man ju aldrig tomhänt. Det är en så stämningsfull känsla att kliva in genom dörrarna hos dem och bara omslutas av allt vackert de dukat fram på borden och väggarna där. 

 
Denna söta julmus blev jag bara helt kär i och flickorna fick också en ny kompis att mysa med i soffan. :)
 
 
 
En duk från Nyblom & Kollen gjorde sig jättefin på matsalsbordet.
 
 
 
Här kommer också lite bilder på julgranen med mitt absoluta favoritpynt i. Det mesta pyntet är inhandlat i Danmark och jag kan inte se mig mätt på det. Det finns inte mycket som slår decemberkvällarna i soffan med en god bok och en Alladdinask i skenet från julljusen.
 
 
 
 
Kram på Er!

RSS 2.0